Špenát z kopřiv

1000 g listů z mladých kopřiv
2 vejce
1 cibule
50 g hladké mouky
2 lžíce mléka
olej
3 stroužky česneku
sůl
pepř



Špenát z kopřiv – postup přípravy

Kopřivy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, spaříme a 10 – 15 minut povaříme. Vařením se jejich obsah podstatně zmenší.

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a společně necháme chvíli osmažit. Zalijeme trochou vody z kopřiv a mouku důkladně rozmícháme. Kopřivy scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přidáme připravenou „kopřivovou jíšku“, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, nakonec přidáme vejce a ještě krátce povaříme. Máme-li radši jemný špenát, vše na závěr rozmixujeme.

Tip: Hotový kopřivový špenát můžeme zjemnit přidáním šlehačky či mléka, se kterými jej ještě chvíli prohřejeme.

Špenát z kopřiv podáváme s vařeným či sázeným vejcem a vařenými bramborami.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3288x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte