Špenát z kopřiv

1000 g listů z mladých kopřiv
2 vejce
1 cibule
50 g hladké mouky
2 lžíce mléka
olej
3 stroužky česneku
sůl
pepř



Špenát z kopřiv – postup přípravy

Kopřivy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, spaříme a 10 – 15 minut povaříme. Vařením se jejich obsah podstatně zmenší.

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a společně necháme chvíli osmažit. Zalijeme trochou vody z kopřiv a mouku důkladně rozmícháme. Kopřivy scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přidáme připravenou „kopřivovou jíšku“, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, nakonec přidáme vejce a ještě krátce povaříme. Máme-li radši jemný špenát, vše na závěr rozmixujeme.

Tip: Hotový kopřivový špenát můžeme zjemnit přidáním šlehačky či mléka, se kterými jej ještě chvíli prohřejeme.

Špenát z kopřiv podáváme s vařeným či sázeným vejcem a vařenými bramborami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2033x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.