Šopský salát

2 červené papriky
2 zelené papriky
6 rajčat
2 menší červené cibule
1 okurek
200 g balkánského sýra
petrželová nať
čubrica (směs koření – saturejka, chilli, semena pískavice, sůl)
olivový olej
vinný ocet
sůl

Šopský salát – postup přípravy

Červené papriky zprudka opečeme ze všech stran na grilu do černa, nebo pokud pečeme papriky v troubě, předehřejeme ji na 250°C, papriky naskládáme na pečicí papír a průběžně otáčíme, až jsou černé ze všech stran. Opečené papriky dáme asi na 20 minut zapařit do igelitového sáčku nebo do uzavřené nádoby.

Omytá rajčata zbavená „bubáků“, očištěné zelené papriky a okurky nakrájíme na menší kousky, cibuli na jemné proužky. Z pečených paprik odstraníme slupku, zbavíme je jadýrek a nakrájíme je na kousky. Veškerou zeleninu smícháme, osolíme, přidáme směs koření, nadrobno nasekanou petrželku a pokapeme olivovým olejem a vinným octem.

Před samotným podáváním posypeme šopský salát nahrubo nastrouhaným nebo na kostičky nakrájeným balkánským sýrem.

Šopský salát podáváme jako lehký letní pokrm nebo jako přílohu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1048x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.