Slaný závin z listového těsta

350 g listového těsta
300 g mraženého listového špenátu
200 g sýru Feta
1 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce smetany ke šlehání
olej
sůl
pepř



Slaný závin z listového těsta – postup přípravy

Mražený listový špenát necháme povolit. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme špenát a smetanu, osolené a opepřené dusíme doměkka. Necháme trochu vychladnout.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát, rozložíme na něj podušený špenát zbavený tekutin (ne do krajů), na něj rozdrobíme sýr Feta, zavineme a okraje prsty přimáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Slaný závin z listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C dozlatova (přibližně 20 – 25 minut).

Tip: Slaný závin z listového těsta můžeme ještě posypat např. sezamovými semínky, nadrobno nasekanými ořechy, kmínem nebo najemno nastrouhaným sýrem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6176x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.