Slaný závin z listového těsta

350 g listového těsta
300 g mraženého listového špenátu
200 g sýru Feta
1 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce smetany ke šlehání
olej
sůl
pepř



Slaný závin z listového těsta – postup přípravy

Mražený listový špenát necháme povolit. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme špenát a smetanu, osolené a opepřené dusíme doměkka. Necháme trochu vychladnout.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát, rozložíme na něj podušený špenát zbavený tekutin (ne do krajů), na něj rozdrobíme sýr Feta, zavineme a okraje prsty přimáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Slaný závin z listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C dozlatova (přibližně 20 – 25 minut).

Tip: Slaný závin z listového těsta můžeme ještě posypat např. sezamovými semínky, nadrobno nasekanými ořechy, kmínem nebo najemno nastrouhaným sýrem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7823x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte