Slaný závin z listového těsta

350 g listového těsta
300 g mraženého listového špenátu
200 g sýru Feta
1 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce smetany ke šlehání
olej
sůl
pepř



Slaný závin z listového těsta – postup přípravy

Mražený listový špenát necháme povolit. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme špenát a smetanu, osolené a opepřené dusíme doměkka. Necháme trochu vychladnout.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát, rozložíme na něj podušený špenát zbavený tekutin (ne do krajů), na něj rozdrobíme sýr Feta, zavineme a okraje prsty přimáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Slaný závin z listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C dozlatova (přibližně 20 – 25 minut).

Tip: Slaný závin z listového těsta můžeme ještě posypat např. sezamovými semínky, nadrobno nasekanými ořechy, kmínem nebo najemno nastrouhaným sýrem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 8072x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

GHÍ HN ayurvedic 60ml

HEALING NATURE BIO GHÍ - zlatý poklad pro vaši kuchyni z důkladně…

Cena: 55 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte