Salát z rukoly

100 g rukoly
1 cibule
1 žlutá paprika
80 g čerstvého kozího sýra
50 g másla
15 g hnědého cukru
25 ml červeného vinného octa
1 lžíce extra panenského olivového oleje
mořská sůl
čerstvě namletý barevný pepř



Salát z rukoly – postup přípravy

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké plátky. Do malého kastrůlku dáme rozpustit máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Restujeme ji přibližně 10 minut. Přidáme hnědý cukr, pár kapek vinného octa a mícháme, dokud šťáva nezhoustne a nezkaramelizuje, což je přibližně 5 minut. Hotovou směs dáme do misky.

Do jiné velké místy dáme důkladně omytou rukolu, přidáme nakrájenou papriku na proužky a zakapeme octem a olivovým olejem. Dále tam dáme zbytek cibule a rozdrobíme kozí sýr. Podle chuti pak dokořeníme solí a mletým pepřem. Až budeme mít salát z rukoly takto připravený, tak už ho jenom promícháme a servírujeme třeba s opečenou bagetou nebo jen tak jako lehký pokrm vhodný i při redukční dietě.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2023x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.