Salát z rukoly

100 g rukoly
1 cibule
1 žlutá paprika
80 g čerstvého kozího sýra
50 g másla
15 g hnědého cukru
25 ml červeného vinného octa
1 lžíce extra panenského olivového oleje
mořská sůl
čerstvě namletý barevný pepř



Salát z rukoly – postup přípravy

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké plátky. Do malého kastrůlku dáme rozpustit máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Restujeme ji přibližně 10 minut. Přidáme hnědý cukr, pár kapek vinného octa a mícháme, dokud šťáva nezhoustne a nezkaramelizuje, což je přibližně 5 minut. Hotovou směs dáme do misky.

Do jiné velké místy dáme důkladně omytou rukolu, přidáme nakrájenou papriku na proužky a zakapeme octem a olivovým olejem. Dále tam dáme zbytek cibule a rozdrobíme kozí sýr. Podle chuti pak dokořeníme solí a mletým pepřem. Až budeme mít salát z rukoly takto připravený, tak už ho jenom promícháme a servírujeme třeba s opečenou bagetou nebo jen tak jako lehký pokrm vhodný i při redukční dietě.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2112x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Granola - Cereálie s čokoládou a mandlemi…

Sypané bezlepkové cereálie Sam Mills s čokoládou a mandlemi Popis:Bezlepkové…

Cena: 92 Kč

Müsli oříškové s kousky čokolády 400g…

Celozrnné sypané müsli s vysokým obsahem vlákniny, s oříšky a kousky…

Cena: 65 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte