Rychlá buchta

250 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
1 ks vanilkového cukru
50 ml olivového oleje
50 ml mléka
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
sůl
citronová kůra
tvaroh
ovoce dle chuti
drobenka (máslo, cukr, mouka)


Rychlá buchta – postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, olivový olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme. Utvoříme tak hladké těsto. Vezmeme si vyšší pekáč, vymažeme ho olejem a vysypeme moukou, aby se nám těsto nepřilepilo na strany pekáče. Vylijeme do něj připravené těsto. Pak si připravíme tvaroh smícháním s cukrem, případně rozinkami namočenými v rumu nebo nasekanými oříšky. Opatrně ho lžící rozetřeme na těsto. Buchtu posypeme nebo poklademe oblíbeným ovocem (rybíz, švestky, meruňky, jahody,...) Nakonec buchtu posypeme drobenkou, kterou uděláme ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru a 100 g hladké mouky. Rychlá buchta se peče do zlatova.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1694x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 220 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 105 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

CYTOSAN Fomentum gel, Energy 100ml

Bioinformační mast k dekoxikaci a regeneraci těla Cytosan fomentum gel je…

Cena: 407 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte