Rychlá buchta

250 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
1 ks vanilkového cukru
50 ml olivového oleje
50 ml mléka
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
sůl
citronová kůra
tvaroh
ovoce dle chuti
drobenka (máslo, cukr, mouka)


Rychlá buchta – postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, olivový olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme. Utvoříme tak hladké těsto. Vezmeme si vyšší pekáč, vymažeme ho olejem a vysypeme moukou, aby se nám těsto nepřilepilo na strany pekáče. Vylijeme do něj připravené těsto. Pak si připravíme tvaroh smícháním s cukrem, případně rozinkami namočenými v rumu nebo nasekanými oříšky. Opatrně ho lžící rozetřeme na těsto. Buchtu posypeme nebo poklademe oblíbeným ovocem (rybíz, švestky, meruňky, jahody,...) Nakonec buchtu posypeme drobenkou, kterou uděláme ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru a 100 g hladké mouky. Rychlá buchta se peče do zlatova.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1610x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.