Ředkvičková pomazánka

2 svazky ředkviček
3 vejce
100 g tvrdého sýra (eidam)
½ lučiny
1 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce pažitky
sůl
pepř



Ředkvičková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme asi 20 minut odstát. Ředkvičky poté scedíme a vymačkáme z nich šťávu. Pokud bychom tento krok vynechali, byla by ředkvičková pomazánka příliš řídká. Uvařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nastrouhaný sýr, majonézu, lučinu, hořčici a nadrobno nasekanou pažitku. Nakonec vmícháme ředkvičky a podle chuti dosolíme a opepříme.

Ředkvičková pomazánka se nechá vychladit v lednici a podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo zeleninou.

Tip: Místo eidamu můžeme použít Nivu nebo jiný plísňový sýr, aby pomazánka byla pikantnější. Místo lučiny lze použít jakýkoliv smetanový sýr bez příchutě.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3462x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.