Ředkvičková pomazánka

2 svazky ředkviček
3 vejce
100 g tvrdého sýra (eidam)
½ lučiny
1 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce pažitky
sůl
pepř



Ředkvičková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme asi 20 minut odstát. Ředkvičky poté scedíme a vymačkáme z nich šťávu. Pokud bychom tento krok vynechali, byla by ředkvičková pomazánka příliš řídká. Uvařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nastrouhaný sýr, majonézu, lučinu, hořčici a nadrobno nasekanou pažitku. Nakonec vmícháme ředkvičky a podle chuti dosolíme a opepříme.

Ředkvičková pomazánka se nechá vychladit v lednici a podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo zeleninou.

Tip: Místo eidamu můžeme použít Nivu nebo jiný plísňový sýr, aby pomazánka byla pikantnější. Místo lučiny lze použít jakýkoliv smetanový sýr bez příchutě.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7259x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Psyllium 100g TOPNATUR

100% originální indická vláknina Psyllium zn. TOPNATUR psyllium sterilizované…

Cena: 79 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

AYUR LEAN 50kps. Siddhalepa

Kapsle na zažívání EXPIRACE 5/2014! Obsahuje unikátní směs ajurvédských…

Cena: 189 Kč

Asafoetida čistá 25g DNM

Silně aromatické koření, známe také pod názvem "čertovo lejno" Asafoetida -…

Cena: 112 Kč

CHLORELLA 180g, 900tbl. GT

stimulující a regenerační přípravek ze zelené sladkovodní řasy…

Cena: 539 Kč

ZELENÁ PŠENICE 60tbl.

Doplněk stravy - Zelená pšenice přispívá k udržení dobrého zdraví a…

Cena: 277 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte