Ředkvičková pomazánka

2 svazky ředkviček
3 vejce
100 g tvrdého sýra (eidam)
½ lučiny
1 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce pažitky
sůl
pepř



Ředkvičková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme asi 20 minut odstát. Ředkvičky poté scedíme a vymačkáme z nich šťávu. Pokud bychom tento krok vynechali, byla by ředkvičková pomazánka příliš řídká. Uvařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nastrouhaný sýr, majonézu, lučinu, hořčici a nadrobno nasekanou pažitku. Nakonec vmícháme ředkvičky a podle chuti dosolíme a opepříme.

Ředkvičková pomazánka se nechá vychladit v lednici a podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo zeleninou.

Tip: Místo eidamu můžeme použít Nivu nebo jiný plísňový sýr, aby pomazánka byla pikantnější. Místo lučiny lze použít jakýkoliv smetanový sýr bez příchutě.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6439x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Bio bezlepková pomazánka Shiitake 180g

BIO bezlepková lahodná pomazánka SHITAKI Certifikované, ekologicky…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka s křenem 180g

Lahodná bezlepková pomazánka s křenem, vyrobená ze slunečnicových semínek,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka okurkek a kopr…

BIO bezlepková okurkovo-koprová pomazánka TZAZIKI, ze slunečnicových semínek,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka medvědí česnek…

BIO bezlepková lahodná pomazánka ze slunečnicových semínek, bez laktozy, vajec,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka červená řepa a…

BIO bezlepková lahodná pomazánka z červené řepy a křenem Certifikované,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka bazalka 180g

BIO bezlepková lahodná pomazánka s bazalkou Pomazánka je snadno roztíratelná,…

Cena: 85 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte