Ratatouille s cous cousem

1 velký lilek
1 menší cuketa
400 g masitých rajčat
300 g cous cousu
0,5 l rajčatové šťávy
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř


Ratatouille s cous cousem – postup přípravy

Zeleninu na ratatouille opláchneme vlažnou vodou. Z lilku a cukety odkrojíme stopku, vydlabeme měkký vnitřek a tvrdší dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme slupku, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme také na drobné kostičky. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lilek a vše necháme osmažit do zlatohněda. Poté přidáme nakrájenou cuketu, česnek nakrájený na drobná kolečka, sůl a pepř. Přilijeme rajčatovou šťávu, 0,5 l vody a přidáme cous cous. Na malém plameni necháme asi 20 minut podusit. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata a případně doplníme vodu, pokud cous cous moc nabobtná. Ratatouille s cous cousem je možné nakonec dochutit trochou zakysané smetany.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2003x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.