Pudinková buchta

100 ml oleje
30 g hrubé mouky
200 g cukru krystalu
500 ml mléka
3 ks vanilkového pudinku
150 g cukru
2 kelímky zakysané smetany
1 ks prášku do pečiva
4 ks vejce
200 g polohrubé mouky
30 g hladké mouky
100 ml vody

Pudinková buchta – postup přípravy

Nejprve si uvaříme pudink. Do hrnce si dáme mléko, přidáme pudink a 3 lžíce cukru. Pudink uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím si smícháme smetanu se zbývajícím cukrem a přidáme do směsi 2 balíčky vanilkového cukru. Připravíme si plech = vyložíme ho pečícím papírem. Těsto umícháme ze zbylých surovin: z oleje, hrubé mouky, cukru krystalu, mléka, vanilkového cukru, prášku do pečiva, vajec, hladké mouky a vody. Připravené těsto vylijeme na plech a lžící na něj dáváme připravený pudink. Plech s těstem pak dáme péct do předehřáté trouby přibližně 20 – 30 minut.

Pudinková buchta je ještě lepší, když na ni po vychladnutí dáme zakysanou smetanu a podle chuti ozdobíme, například kakaem či skořicí.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1467x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.