Polentové noky

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
225 g instantní polenty (na 1 litr vody)
čerstvá majoránka
1 kelímek zakysané smetany
200 g bryndzy
pažitka
200 g uzeného tofu




Polentové noky – postup přípravy

Polentu připravíme dle návodu na obalu, necháme ji vychladnout a před vychladnutím do ní zamícháme majoránku. Pomocí lžíce z ní vytvarujeme polentové noky. Zakysanou smetanu smícháme s bryndzou a prohřejeme na menší pánvičce, dokud se obě přísady nespojí, přidáme nasekanou pažitku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na pánvi na trošce olivového oleje, přidáme tofu nakrájené na kostičky a restujeme pár minut.

Tofu s cibulí dáme do mističky, přikryjeme ho talířkem, abychom ho uchovali v teple a na té samé pánvičce na kapce oleje opečeme polentové noky. Na talíř rozložíme opečené polentové noky, přidáme orestované tofu na cibuli a pokapeme omáčkou ze smetany a bryndzy.

Nakonec polenové noky ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1414x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 220 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte