Polentové noky

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
225 g instantní polenty (na 1 litr vody)
čerstvá majoránka
1 kelímek zakysané smetany
200 g bryndzy
pažitka
200 g uzeného tofu




Polentové noky – postup přípravy

Polentu připravíme dle návodu na obalu, necháme ji vychladnout a před vychladnutím do ní zamícháme majoránku. Pomocí lžíce z ní vytvarujeme polentové noky. Zakysanou smetanu smícháme s bryndzou a prohřejeme na menší pánvičce, dokud se obě přísady nespojí, přidáme nasekanou pažitku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na pánvi na trošce olivového oleje, přidáme tofu nakrájené na kostičky a restujeme pár minut.

Tofu s cibulí dáme do mističky, přikryjeme ho talířkem, abychom ho uchovali v teple a na té samé pánvičce na kapce oleje opečeme polentové noky. Na talíř rozložíme opečené polentové noky, přidáme orestované tofu na cibuli a pokapeme omáčkou ze smetany a bryndzy.

Nakonec polenové noky ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1261x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.