Ochucený domácí jogurt

1 konzerva kondenzovaného mléka
1 l mléka
1 lžíce smetanového jogurtu

Domácí jogurt – postup přípravy

Do hrnce si nalijeme mléko a kondenzované mléko, promícháme a ohřejeme asi na 50°. Poté ho sundáme s plotny, necháme trochu zchladnout a vmícháme do něj smetanový jogurt. Teď máme připravený základ. Ten nalijeme do uzavíratelných skleniček, například od přesnídávek, marmelády či dětské výživy a uzavřeme. Sklenice naskládáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 50°. Pokud máme doma jogurtovač, vložíme je do něho.

Domácí jogurt necháme v troubě aspoň 3 hodiny. Podle chuti také můžeme připravit různě ovocný jogurt. Stačí, kdy do sklenice přidáme marmeládu dle vlastní chuti. Pozor! Marmeládu musíme dát na dno sklenice! Jogurt můžeme také ochutit čerstvým ovocem, oříšky, müsli, hrozinkami či ovesnými vločkami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1157x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.