Nakládaný česnek

500 g česneku (nejlépe český)
nové koření
hřebíček
celý černý pepř
bobkový list
olej
feferonky
sůl
4 lžíce cukru
100 ml vody
200 ml bílého vína
100 ml octa


Nakládaný česnek – postup přípravy

Jako první si vezmeme stroužky čerstvého nového česneku a oloupeme je. Vložíme je do sklenice, kterou jsme si před tím vyvařili. Jednotlivé vrstvy česneku prokládáme kořením - novým kořením, hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem (množství je na vás). Do každé sklenice s česnekem vložíme jednu feferonku. Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev si připravíme ze soli, cukru, vody, bílého vína a octa. Pro přípravu nálevu si potřebujeme pouze svařit víno, ocet a vodu smíchanou s cukrem a solí.

Když budeme mít česnek zalitý, sklenici zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Po vyndání z nálevu nebude nakládaný česnek tak štiplavý a bude mít zajímavou chuť.

Nakládaný česnek můžeme použít do pomazánek, pro ochucení polévek a jiných pokrmů nebo jej konzumovat jen tak s pečivem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7480x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.