Kysané zelí

500 g kysaného zelí
1 cibule
30 g hladké mouky
kmín
olej
cukr
sůl
pepř

Kysané zelí – postup přípravy

Nejprve kysané zelí zbavíme části jeho nálevu a trochu ho překrájíme. Dáme ho do hrnce, přidáme k němu trochu vody, kmín a cukr. Přikryjeme ho poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Mezitím si oloupeme větší cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Na pánev si dáme olej, pořádně ho rozehřejeme a přidáme pokrájenou cibuli. Tu orestujeme krásně do zlatova, zaprášíme trochu moukou, krátce to celé zapražíme a poté odstavíme z hořáku. Až uvidíme, že je zelí měkké, přidáme k němu cibulovou jíšku a pořádně promícháme. Poté ještě kysané zelí krátce povaříme a podle chuti dokořeníme solí a pepřem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1001x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte