Krupicová kaše

1 l mléka
10 – 12 vrchovatých lžic krupice
máslo
špetka soli
moučkový cukr
kakao





Krupicová kaše – postup přípravy

Krupici promícháme s mlékem a špetkou soli, necháme přibližně 1 hodinu odpočívat v ledničce a znovu promícháme. Pozvolna krupici přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5 minut. Poté odstavíme z ohně a vmícháme 1 lžíci másla.

Po rozdělení krupicové kaše na talíře posypeme kakaem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Tip 1: Krupicovou kaši můžeme před podáváním ochutit také například nastrouhanou čokoládou, marmeládou, ovocem nebo skořicí s nadrobno nasekanými oříšky.

Tip 2: Místo klasické krupice můžeme použít nadrcené ovesné vločky nebo pohankovou, jáhlovou či špaldovou krupičku.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1438x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Po tolika lžících krupice se dá krájet nožem

Do jednoho litru mleka 10 lzic krupice, to je v pohode a akorat, pokud nemate lzici jako lzice od bagru.