Koláč se sladkými bramborami

2 lžíce másla
2 pórky
1 kg brambor
¾ kg sladkých brambor
400 ml nízkotučné smetany
2 lžičky koření na pizzu
125 ml zeleninového vývaru
2 a ½ lžíce nastrouhaného parmazánu
špetka muškátového oříšku
mletý pepř


Koláč se sladkými bramborami – postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém smažíme do změknutí na kolečka nakrájený pórek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku zlehka pomastíme máslem nebo olejem, dno poklademe plátky brambor, na brambory rozprostřeme osmažený pórek a na něj dáme opět vrstvu brambor.

Smícháme smetanu, koření na pizzu a zeleninový vývar a přelijeme směsí brambory. Posypeme strouhaným parmezánem a dochutíme muškátovým oříškem a pepřem.

Koláč se sladkými bramborami pečeme asi 1 – 1,5 hod až jsou brambory měkké. Pokud začnou brambory příliš hnědnout, přikryjeme zapékací misku alobalem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 541x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.