Koláč se sladkými bramborami

2 lžíce másla
2 pórky
1 kg brambor
¾ kg sladkých brambor
400 ml nízkotučné smetany
2 lžičky koření na pizzu
125 ml zeleninového vývaru
2 a ½ lžíce nastrouhaného parmazánu
špetka muškátového oříšku
mletý pepř


Koláč se sladkými bramborami – postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém smažíme do změknutí na kolečka nakrájený pórek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku zlehka pomastíme máslem nebo olejem, dno poklademe plátky brambor, na brambory rozprostřeme osmažený pórek a na něj dáme opět vrstvu brambor.

Smícháme smetanu, koření na pizzu a zeleninový vývar a přelijeme směsí brambory. Posypeme strouhaným parmezánem a dochutíme muškátovým oříškem a pepřem.

Koláč se sladkými bramborami pečeme asi 1 – 1,5 hod až jsou brambory měkké. Pokud začnou brambory příliš hnědnout, přikryjeme zapékací misku alobalem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 571x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Sladké mámení 230g LeGracie

Sladký kuskus s hruškou a chia semínky Sladké mámení, dálek lákavých,…

Cena: 49 Kč

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

BIO Špaldová mouka 400g

Jemná mouka mletá z celých zrn špaldy Špalda je prastarý druh nešlechtěné…

Cena: 49 Kč  64 Kč 

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč