Kedlubnová omáčka

3 kedlubny
2 kelímky smetany
mletý černý pepř
hladká mouka
sůl
voda
mletý muškátový oříšek




Kedlubnová omáčka – postup přípravy

Kedlubny očistíme  a nastrouháme nahrubo do většího hrnce. Do hrnce přidáme dostatečné množství vody, aby kedlubny plavaly, a trochu osolíme. Na mírném ohni pak kedlubny vaříme, dokud nebudou měkké, asi 1 hodinu. Hladkou mouku smícháme s jednou smetanou a za stálého míchání vlijeme do kedluben. Mícháme, a pokud je potřeba, tak dohustíme moukou. Kedlubnovou omáčku už máme skoro hotovou, stačí už jenom dochutit muškátovým oříškem, pepřem a případně solí. Na závěr vaření vlijeme do omáčky i druhou smetanu a vaříme už přibližně jenom 5 minut. Pokud budeme chtít omáčku jemnější, můžeme ji promixovat.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3402x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.