Kedlubnová omáčka

3 kedlubny
2 kelímky smetany
mletý černý pepř
hladká mouka
sůl
voda
mletý muškátový oříšek




Kedlubnová omáčka – postup přípravy

Kedlubny očistíme  a nastrouháme nahrubo do většího hrnce. Do hrnce přidáme dostatečné množství vody, aby kedlubny plavaly, a trochu osolíme. Na mírném ohni pak kedlubny vaříme, dokud nebudou měkké, asi 1 hodinu. Hladkou mouku smícháme s jednou smetanou a za stálého míchání vlijeme do kedluben. Mícháme, a pokud je potřeba, tak dohustíme moukou. Kedlubnovou omáčku už máme skoro hotovou, stačí už jenom dochutit muškátovým oříškem, pepřem a případně solí. Na závěr vaření vlijeme do omáčky i druhou smetanu a vaříme už přibližně jenom 5 minut. Pokud budeme chtít omáčku jemnější, můžeme ji promixovat.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4650x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte