Jogurtová buchta

500 g bílého jogurtu
2 ks vajec
1 ks kypřícího prášku
1 ks vanilkového cukru
150 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
máslo
ovoce podle chuti

 

 

Jogurtová buchta – postup přípravy

Jogurtová buchta patří mezi jednoduché recepty na moučníky. Nejprve si dáme předehřát troubu, poté si vezmeme mísu a rozklepneme do ní vejce, smícháme je s vanilkovým cukrem a jogurtem. Rozmícháme a přidáme mouku, do které jsme předtím vmíchali kypřící prášek. Vše promícháme a spojíme, aby nám vzniklo těsto.

Pokud máme rádi, můžeme na koláč dát i drobenku, ta však není nutná. Na drobenku potřebujeme 80 - 100 g cukru moučky, 100 - 120 g hrubé mouky, 80 g másla a jeden vanilkový cukr. Připravíme ji tak, že si smícháme hrubou mouku s vanilkovým cukrem. Rozpustíme máslo a přidáme ho do mouky. Vše promícháme lžící, až se utvoří jemné žmolky.

Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech a poklademe jakýmkoliv ovocem podle chuti. Navrch posypeme drobenkou a dáme péct na 150° - 160° přibližně 30 minut.

Jogurtová buchta je výborná ke kávě, čaji nebo ohřátému kakau.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 10344x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.