Jemná bramborová kaše

1000 g brambor typ C
200 ml mléka
100 ml smetany 30%
80 g másla
sůl
pažitka





Jemná bramborová kaše – postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme, nejlépe několikrát, aby se zbavily co nejvíce škrobu. Propláchnuté brambory vložíme do osolené vody, uvaříme do měkka a vodu slijeme. Mléko a smetanu ohřejeme, přidáme k bramborám a společně rozmixujeme. Na závěr přidáme máslo, bramborovou kaši dosolíme a ještě krátce domixujeme. Takto připravená bramborová kaše je jemná a krémová, na talíři ji ještě dozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.

Bramborová kaše je skvělou přílohou ke smaženým pokrmům.

Tip: Jemná bramborová kaše se může vylepšit přidáním např. prolisovaného česneku, osmažené nadrobno nakrájené cibulky, petrželové natě, sterilovaného hrášku, podušeného špenátu či strouhaného parmazánu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 863x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.