Jemná bramborová kaše

1000 g brambor typ C
200 ml mléka
100 ml smetany 30%
80 g másla
sůl
pažitka





Jemná bramborová kaše – postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme, nejlépe několikrát, aby se zbavily co nejvíce škrobu. Propláchnuté brambory vložíme do osolené vody, uvaříme do měkka a vodu slijeme. Mléko a smetanu ohřejeme, přidáme k bramborám a společně rozmixujeme. Na závěr přidáme máslo, bramborovou kaši dosolíme a ještě krátce domixujeme. Takto připravená bramborová kaše je jemná a krémová, na talíři ji ještě dozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.

Bramborová kaše je skvělou přílohou ke smaženým pokrmům.

Tip: Jemná bramborová kaše se může vylepšit přidáním např. prolisovaného česneku, osmažené nadrobno nakrájené cibulky, petrželové natě, sterilovaného hrášku, podušeného špenátu či strouhaného parmazánu.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte