Hummus

400 g cizrny
2 lžíce pasty ze sezamových semínek (tahini)
2 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
petrželová nať
1 lžička koriandru
2 lžičky soli
4 stroužky česneku

 

 

 

Hummus – postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody (1 díl cizrny na min. 2 díly vody), kterou další den slijeme a vyměníme za čerstvou. Cizrnu uvaříme do měkka (min. 1,5 hodiny), asi v polovině vaření ji osolíme. Vodu poté slijeme, ale nevylíváme, ještě ji použijeme.

Uvařenou cizrnu necháme vychladnout a umixujme do hladka, což trvá déle. Během mixování přiléváme po trochách vývar z cizrny až do požadované konzistence hummusu. Místo vývaru můžeme přilévat i studenou vodu. Přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, koření a česnek a opět mixujeme.

Konzistenci si upravíme podle toho, na co chceme hummus použít. Tužší hummus můžeme podávat jako pomazánku, řidší zase jako přílohu. Uchováváme jej zakrytý potravinovou fólií v ledničce.

TIP: Hummus můžeme připravit i z konzervované cizrny, která je běžně dostupná.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

CHANA (Cizrna) luštěnina půlená BIO 300g

Loupaná, půlená cizrna - římský hrách Cizrn je luštěnina bohatá na…

Cena: 57 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

GHÍ ve skle 150g DNM

Přepuštěné máslo = bezvodný mléčný tuk Ghí je mléčný tuk připravený…

Cena: 118 Kč

GHÍ v dóze 350g DNM

Přepuštěné máslo v plechové dóze GHÍ je máslený tuk připravený…

Cena: 223 Kč

GHÍ v dóze 150g DNM

Přepuštěné máslo v plechové dóze GHÍ je máslený tuk připravený…

Cena: 118 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte