Hraběnčiny řezy

Na těsto

450 g polohrubé mouky
200 g másla
6 g prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
4 žloutky

Na náplň

600 g jablek
200 g cukru krystal
100 g ořechů
4 bílky
1 lžička skořice

Hraběnčiny řezy – postup přípravy

Nejprve si vymažeme plech tukem a vysypeme moukou. Pak se vrhneme na těsto: Prosijeme do mísy mouku s práškem do pečiva. Vajíčka si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme do mouky. Do směsi dále přidáme změklé máslo a směs vypracujeme do těsta. Dvě třetiny těsta rozprostřeme na plechu a zbylou jednu třetinu necháme v ledničce ztuhnout. Na těsto, které máme na plechu, rozprostřeme na plátky nakrájená jablka, posypeme skořicí a oříšky. Z bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh a rozprostřeme ho na jablka. Vyndáme z ledničky zbylé těsto a nastrouháme ho na povrch.

Hraběnčiny řezy pečeme tak dlouho, dokud těsto nezačne růžovět. Je to výborný a jednoduchý moučník pro každou příležitost.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1638x

Celkový počet prokliků: 2

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte