Francouzské brambory

brambory
cibule
máslo
paprika kapie
rajčata
sůl
mletý pepř
tvrdý sýr
smetana
vejce

Francouzské brambory – postup přípravy

Zapékací misku nebo vyšší plech vytřeme důkladně máslem. Brambory a zeleninu si nakrájíme na tenčí plátky. Na dno misky rovnoměrně rozkládáme plátky brambor, na ně ve vrstvách pokládáme plátky cibule, rajčat a kapie. Osolíme, opepříme a pokračujeme dále vrstvením brambor a zeleniny ve stejném pořadí až po povrch nádoby. Nezapomeneme každou vrstvu mírně osolit a opepřit. Jakmile je nádoba plná po okraj, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud brambory nebudou skoro měkké.

Do misky vyklepneme vejce a rozmícháme společně se smetanou. Vyndáme francouzské brambory z trouby a připravenou směsí z vajec a smetany rovnoměrně zalijeme. Dáme péctdo té doby než smetana přestane být tekutá.

Nakonec francouzské brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme upéct dozlatova.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5570x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte