Francouzské brambory

brambory
cibule
máslo
paprika kapie
rajčata
sůl
mletý pepř
tvrdý sýr
smetana
vejce

Francouzské brambory – postup přípravy

Zapékací misku nebo vyšší plech vytřeme důkladně máslem. Brambory a zeleninu si nakrájíme na tenčí plátky. Na dno misky rovnoměrně rozkládáme plátky brambor, na ně ve vrstvách pokládáme plátky cibule, rajčat a kapie. Osolíme, opepříme a pokračujeme dále vrstvením brambor a zeleniny ve stejném pořadí až po povrch nádoby. Nezapomeneme každou vrstvu mírně osolit a opepřit. Jakmile je nádoba plná po okraj, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud brambory nebudou skoro měkké.

Do misky vyklepneme vejce a rozmícháme společně se smetanou. Vyndáme francouzské brambory z trouby a připravenou směsí z vajec a smetany rovnoměrně zalijeme. Dáme péctdo té doby než smetana přestane být tekutá.

Nakonec francouzské brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme upéct dozlatova.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4945x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.