Fazolový guláš

bílé fazole v rajčatovém nálevu
2 střední cibule
sójový párek (není nutný)
zelená paprika
2 stroužky česneku
trocha mouky
sladká paprika
pepř
chilli
sůl



Fazolový guláš - postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme na olivovém oleji. Sójový párek nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibulce a osmažíme. Zelenou papriku nakrájíme na tenké proužky a přidáme spolu s pepřem, solí a dvěma špetkami chilli. Necháme ještě trochu opražit a přidáme konzervu bílých fazolí v rajčatovém nálevu (fazolový guláš je možné uvařit i z fazolí v chilli nálevu) a cca 200 ml vody. Celé necháme krátce povařit a dodáme dva stroužky prolisovaného česneku.

Hladkou mouku smícháme s trochou vody a pomalu vmícháme.  Pokud nám fazolový guláš přijde málo ostrý, přidáme chilli. Na závěr je možné fazolový guláš dochutit majoránkou promnutou mezi prsty, nebo čerstvou bazalkou nasekanou nadrobno. Fazolový guláš podáváme s chlebem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2654x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.