Dušená mrkev s hráškem

1 kg mrkve
150 g mraženého hrášku
60 g másla
1 ks cibule
60 g hladké mouky
60 ml oleje
citronová šťáva
cukr
sůl
voda na podlití


Dušená mrkev s hráškem – postup přípravy

Dušená mrkev s hráškem je klasické jednoduché a dietní jídlo, které se hodí i pro nemocné. Nejprve si vezmeme mrkev, oškrábeme ji a nakrájíme na malé kostičky (nebo můžeme nastrouhat nahrubo). Do hrnce si dáme olej a rozpálíme ho, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli k ní přidáme mrkev, osolíme a přilijeme tolik vody, aby sahala jen minimálně nad mrkev. Přikryjeme pokličkou a dusíme. Po deseti minutách přidáme hrášek a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec celou zeleninovou směs zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a ještě chvíli povaříme. Po odstavení dochutíme zeleninu pomocí cukru a citronové šťávy a na zjemnění přidáme máslo.

Dušená mrkev s hráškem se hodí jako lehká příloha k jakémukoliv masu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6694x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.