Domácí bramborový knedlík

900 g syrových brambor
40 g másla
10 g soli
2 vejce
120 g polohrubé mouky nebo krupice





Domácí bramborový knedlík – postup přípravy

Brambory (nejlépe moučné) uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Ještě horké brambory oloupeme, prolistujeme a smícháme s moukou nebo krupicí. Můžeme je také nastrouhat na hrubém struhadle, ale musíme pracovat rychle, aby brambory nevychladly. Přidáme ostatní ingredience a těsto rychle propracujeme.

Z těsta vytvoříme bramborový knedlík o průměru asi 5 cm, který vložíme do předem připravené vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Na vaření knedlíků je vhodný široký velký kastrol, knedlíky musí ve vodě volně plavat.

Tip: Budeme-li domácí bramborový knedlík připravovat z předem uvařených vychladlých brambor, bude sušší a křehčí.

Uvařený domácí bramborový knedlík krájíme na plátky a podáváme s nejrůznějšími omáčkami, s dušeným zelím, ke guláši nebo jen tak posypaný osmaženou cibulkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6305x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.