Čokoládový cheesecake

1 balení tmavých BEBE sušenek
100 g másla
500 g čokolády na vaření
250 g tučného tvarohu
180 g pomazánkového másla





Čokoládový cheesecake – postup přípravy

Bebe sušenky rozdrobíme, nebo válečkem rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na třicet minut do chladničky ztuhnout.

Smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, půlku šlehačky a půlku rozpuštěné čokolády a vše vypracujeme v hladké těsto. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinku do chladničky. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a po té ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámaný zbytek čokolády, tak aby se spojila se smetanou. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a vložíme na hodinu zpět do lednice.

Čokoládový cheesecake podáváme vychlazený a ozdobený ovocem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3582x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.