Citrónový cheesecake

200 g máslových sušenek BeBe
100 g másla
250 g tvarohu
250 g mascarpone
100 g lučiny
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
želatina
1 citrón



Citrónový cheesecake – postup přípravy

Máslové sušenky rozdrtíme na drobky buď v mixéru, nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku. Máslo rozpustíme, necháme vychladnout, nalijeme k sušenkám a smícháme. Kulatou formu vymažeme máslem, na dno rozprostřeme sušenky a hrnkem důkladně udusáme po celém povrchu. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 10 minut. Zatímco koláč chladne, připravíme si krém.

Smícháme tvaroh, Mascarpone, lučinu, moučkový cukr, vanilkový cukr, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, přidáme hotovou želatinu (asi půl balíčku) a promícháme. Hotový krém rozprostřeme na upečený koláč a dáme na 24 hodin do ledničky.

Citrónový cheesecake můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit na tenko nakrájenými plátky citrónu.

Mascarpone můžeme nahradit pomazánkovým máslem, chuť sýrového dortu bude velmi podobná.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2538x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

Jedlá soda 250g

Jedlá soda je prášek se zásaditou reakcí a chutí s všestranným využitím…

Cena: 38 Kč

Kypřící prášek z vinného kamene 150g

Kypřící prášek z vinného kamene bez mouky a fosfátů Popis:Tento bezlepkový…

Cena: 45 Kč

Citronová kůra BIO 50g

Sušená jemně mletá citronová kůra z BIO citronů Popis:Citronová kůra je…

Cena: 99 Kč

Vanilka mletá 20g DNM

Koření z Indonesie Vanilka je silně aromatické koření velmi příjemné vůně…

Cena: 157 Kč

Muškátový oříšek mletý 50g DNM

Koření z Indonésie Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé…

Cena: 76 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte