Česnekový dip k pečeným bramborám

1 sýr Cottage
1 sýr žervé
½ vaničky tvarohu
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt
1 palička česneku
pepř
sůl
pažitka
brambory
olivový olej

Česnekový dip – postup přípravy

Cottage, žervé, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme. Přidáme trochu olivového oleje a vše rozmixujeme. Podle konzistence přidáváme bílý jogurt až do požadované hustoty dipu. Nakonec přijde so připravené omáčky prolisovaný česnek, nadrobno nasekaná pažitka, pepř a sůl, případně další oblíbené koření. Česnekový dip necháme přikrytý uležet v ledničce asi hodinu.

Brambory upečeme na plechu potřeném olejem, pokud použijeme venkovní gril, připravíme si brambory pečené v alobalu. Brambory nakrájíme na plátky (asi ½ cm), osolíme a opepříme. Pevný alobal potřeme zlehka olejem po celé ploše, plátky brambor na něj vyskládáme tak, aby se nepřekrývaly, a zabalíme. Vznikne nám tenký plát, který položíme na rošt těsně nad rozpálené uhlíky. Po asi 10 minutách brambory v alobalu otočíme a pečeme dalších cca 10 minut.

Pečené plátky brambor namáčíme do česnekového dipu a ihned konzumujeme. Je to ideální lehký pokrm na horké letní dny.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 10239x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.