Celerový salát

½ celeru
1 jablko
5 lžic majonézy
1 citrón
1 lžíce dijonské hořčice
petrželová nať
sůl
pepř



Celerový salát – postup přípravy

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi jemné nudličky a ihned zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědl. Jablko nakrájíme také na nudličky, rovněž pokapeme citrónovou šťávou a přidáme k celeru. Smícháme majonézu, 1 lžičku citrónové šťávy, hořčici a asi 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky. Vše dohromady promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Celerový salát necháme uležet asi 2 hodiny v ledničce a pak případně ještě podle potřeby dochutíme.

Celerový salát podáváme například k bramborovým plackám, pečeným bramborám nebo s čerstvým pečivem jako lehkou večeři.

Tip: Do celerového salátu můžeme přidat na jemném struhadle nastrouhanou menší mrkev nebo nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5209x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.