Budapešťská pomazánka

2 vaničky měkkého tvarohu
1 červená paprika
2 lžíce másla
2 lžíce zakysané smetany
1 cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
sůl




Budapešťská pomazánka – postup přípravy

Tvaroh rozmícháme nebo vyšleháme s máslem a smetanou, osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a cibuli a důkladně promícháme.

Domácí budapešťská pomazánka je skvělá s čerstvým pečivem a posypaná nadrobno nasekanou pažitkou, ale může se také podávat např. k pečeným bramborám, grilované zelenině nebo na osmažených topinkách s česnekem.

Tip 1: Místo čerstvé červené papriky můžeme použít sterilovanou kapii nakrájenou na malé kousky.

Tip 2: Chceme-li pomazánku pikantnější, můžeme do ní přidat 1 lžíci strouhaného křenu, pikantní kyselou okurku, prolisovaný česnek nebo sladkou papriku vyměnit za pálivou variantu.

Tip 3: Pokud je pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7043x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte