Bramborové koblihy

250 g brambor
300 g polohrubé mouky
30 g másla
2 žloutky
3 lžíce mléka
20 g droždí
olej na smažení
sůl
cukr



Bramborové koblihy – postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory prolisujeme a smícháme je s polohrubou moukou. Do kastrůlku dáme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice a špetku cukru. Ve větší míse smícháme máslo, žloutky, kvásek a přidáme směs mouky a brambor. Vše osolíme a vypracujeme v tužší těsto (jako na koláče). Těsto necháme řádně vykynout a pak z něho vyválíme plát asi 1 centimetr vysoký. Z plátu vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 centimetry. Na půlku koleček dáme lžičku marmelády a druhým kolečkem je překryjeme. Prsty stlačíme, aby marmeláda nevytékala. Bramborové koblihy klademe na plech a necháme zvolna kynout.

Vykynuté klademe vrchní stranou dolů do pánve s rozehřátým tukem a smažíme s obou stran. Bramborové koblihy nakonec klademe na ubrousek, aby vsákli přebytečný tuk a posypeme moučkovým cukrem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1180x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.