Bramborová polévka

3 brambory
1,5 l vody
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 hrst sušených hub (nejlépe hřibů)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
majoránka
kmín, sůl, pepř
olej
máslo
petrželová nať

Bramborová polévka – postup přípravy

Sušené houby namočíme asi na 1 hodinu do vody. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a společně osmahneme. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme scezené houby.

Z másla a mouky si vytvoříme světlou jíšku, za stálého míchání ji přilijeme do polévky a necháme asi 15 minut povařit. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, dále už nevaříme.

Na závěr se bramborová polévka ozdobí nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Před koncem vaření můžeme do bramborové polévky rozklepnout 1 vejce, promíchat a dále už nevařit.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4040x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Byla vyborna