Avokádový salát

1 avokádo
1 ledový salát
1 salátová okurka'
100 g černých oliv
1 zakysaná smetana
ořechy
olivový olej
hořčice
majonéza
jablečný ocet
cukr


Avokádový salát – postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje, zakysanou smetanu, plnotučnou hořčici (asi jednu polévkovou lžíci), přidáme také lžičku octa, sůl, cukr a lžíci majonézy. Vše promícháme tak, aby se nám směs spojila do hladka. Přidáme nakrájené, nebo i celé olivy a na kostky nakrájené, oloupané avokádo. Všechno promícháme a necháme v lednici asi 1 hodinu odležet.

Do avokádového salátu přidáme ledový salát, který nakrájíme na tenké proužky asi tři centimetry dlouhé, okurku, kterou oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme na jemné plátky. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.

Avokádový salát podáváme vychlazený a ozdobený snítkou bazalky. Na talíři můžeme ozdobit i na půlky nakrájenými cherry rajčátky.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2369x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 220 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 105 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte