Avokádový salát

1 avokádo
1 ledový salát
1 salátová okurka'
100 g černých oliv
1 zakysaná smetana
ořechy
olivový olej
hořčice
majonéza
jablečný ocet
cukr


Avokádový salát – postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje, zakysanou smetanu, plnotučnou hořčici (asi jednu polévkovou lžíci), přidáme také lžičku octa, sůl, cukr a lžíci majonézy. Vše promícháme tak, aby se nám směs spojila do hladka. Přidáme nakrájené, nebo i celé olivy a na kostky nakrájené, oloupané avokádo. Všechno promícháme a necháme v lednici asi 1 hodinu odležet.

Do avokádového salátu přidáme ledový salát, který nakrájíme na tenké proužky asi tři centimetry dlouhé, okurku, kterou oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme na jemné plátky. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.

Avokádový salát podáváme vychlazený a ozdobený snítkou bazalky. Na talíři můžeme ozdobit i na půlky nakrájenými cherry rajčátky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1908x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.