spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1580 receptů

Hlavní jídla

recept

Tagliatelle s hráškem

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

tagliatelle: {300} g

mražený hrášek: {100} g

bazalkové pesto na těstoviny:  {3} PL

olivový olej: {1} PL

parmazán: {50} g

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Tagliatelle s hráškem– recept

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s bazalkovým pestem. Přidáme osmažený hrášek, promícháme a opepříme. 

Tagliatelle s hráškem podáváme posypané parmazánem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Chřestové rizoto s hráškem

Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme odpařit a přidáme naběračku horkého vývaru. Při mírné teplotě a za občasného...

Hlavní jídla

Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce...

Hlavní jídla

Tagliatelle s lososem

Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente (na skus), na olivovém oleji osmahneme kousky lososa. Až jsou opečené, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, osolíme a...

Tip na recept

všechny recepty >

Čočkový salát s mrkví

Čočku propláchneme, uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Mrkev nakrájíme na kostičky, smícháme s polovinou olivového oleje, kurkumou, kmínem, česnekem, trochou soli a pepře. Mrkev rozprostřeme na plech vyložený...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Řeřichový krém můžeme nechat vychladit v lednici. 

Přílohy:

Hráškové pyré

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou a hrášek důkladně rozmixujeme. Přidáme k němu sůl, pepř, mletý koriandr a...

Předkrmy a chuťovky:

Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme...

Hlavní jídla:

Tagliatelle s lososem

Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente (na skus), na olivovém oleji osmahneme kousky lososa. Až jsou opečené, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, osolíme a opepříme....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte