spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Přílohy

vyhledáno 149 receptů

Přílohy

Salát z černé čočky

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného míchání jemně probublávat, dokud není čočka měkká. Trvá to asi 20 minut.  Na pánvi...

Přílohy

Batátové hranolky s dipem

Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Promícháme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C....

Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo...

Přílohy

Bulky na hamburger

Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na...

Přílohy

Špekový knedlík se zelím

Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s cibulí a kysaným zelím. Zalejeme mlékem, chvilku povaříme a stáhneme z plotny. V misce...

Přílohy

Dušené kysané zelí

Kysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli. Jakmile začne cibulka chytat hnědou barvu přidáme zelí, kmín a podlejeme trochou...

Přílohy

Smažené brambory

Oloupané brambory nakrájíme na poloviny, čtvrtky nebo plátky podle velikosti brambor. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě asi 10 - 15 minut...

Přílohy

Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek prolisujeme. Máslo, rozmarýn, česnek, trochu soli a...

Přílohy

Pesto z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C...

Přílohy

Česnekový dip ze zakysané smetany

Česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme se zakysanou smetanou, lístky tymiánu, trochou soli a pepře. Česnekový dip ze zakysané smetany podáváme k masu, grilované zelenině, pečeným bramborám nebo...

Tip na recept

všechny recepty >

Salát s avokádem a uzeným kuřetem

Smícháme olivový olej, vinný ocet, hrubozrnnou hořčici, med, trochu soli a pepře. Metličkou důkladně prošleháme a necháme odstát. Uzené kuřecí maso, mango a avokádo zbavené pecky nakrájíme a ihned smícháme se...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Bramboráky

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory pustí trochu vody, kterou slijeme. Zaprášíme moukou a přidáme mléko, vše opět důkladně...

Saláty:

Bramborový salát s uzeným lososem

Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 20 - 25 minut (podle velikosti) a necháme vychladnout. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 5 minut doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na...

Přílohy:

Krokety z bramborové kaše

Krokety jsou ideální řešení, pokud nám zbyla bramborová kaše. Z bramborové kaše tvoříme kuličky nebo šišky, které obalíme ve strouhance a smažíme ve vysoké vrstvě oleje na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Po vytažení...

Nápoje:

Tequila sunrise

Do shakeru vložíme pár kostek ledu, přilijeme pomerančový džus, stříbrnou tequilu a důkladně promícháme. Nalijeme do úzké vysoké sklenice a opatrně přidáme grenadinu. Tequila sunrise se nakonec ozdobí plátkem pomeranče. 

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte