spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Saláty

recept

Zelný salát s mrkví

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hlávkové zelí: {200} g

mrkev: {3} ks

jablko: {2} ks

zakysaná smetana: {200} g

hrst vlašských ořechů

citronová šťáva

bílý vinný ocet

moučkový cukr

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Zelný salát s mrkví - recept

Nejprve si nakrouháme zelí. Nejsnazší je to v robotu, pokud ho ale nemáme, zelí nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky. Zelí v rukách promačkáme, aby pustilo šťávu. Mrkve nastrouháme na struhadle najemno a jablka nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do mísy a přidáme najemno nasekané vlašské ořechy a zakysanou smetanu. Důkladně promícháme a v jiné misce si mezitím uděláme zálivku. Smícháme lžičku cukru, tři špetky soli, vinný ocet a citronovou šťávu podle chuti. Vše důkladně promícháme a přilijeme k salátu.

Zelný salát s mrkví je jednoduchý na přípravu a obsahuje spoustu prospěšných vitaminů.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Zelný salát

Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat. Takto nakrouhané zelí trochu posolíme, necháme odležet a pak rukama pořádně promačkáme....

Tip na recept

všechny recepty >

Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno. Do velké mísy přidáme k bramborám sůl a necháme je pustit vodu. Tu slijeme a brambory ještě rukama...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Polévky:

Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a opražíme. Zasypeme hladkou...

Polévky:

Polévka z pečené mrkve

Mrkve dobře očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka a s nakrájeným česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Vyskládanou zeleninu posypeme cukrem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut péct při 200...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte