spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Přílohy

recept

Zelné placky

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

zelí kysané: {250} g

vejce: {1} ks

mouka hladká: {100} g

petrželka: {2} PL

sůl

pepř

mletý kmín

majoránka

olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Zelné placky – recept

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme menší placky, které opečeme z obou stran. Placky pokládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Zelné placky podáváme samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Hrníčková bábovka

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme dalších asi 5 minut. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přes sítko ji prosejeme k...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a opražíme. Zasypeme hladkou...

Hlavní jídla:

Polentové placky

Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, stroužky česneku prolisujeme. Vývar s polentou uvaříme podle návodu na hustou kaši. Necháme vychladnout. Do kaše vmícháme vejce, vinnou klobásu, solamyl a česnek. Osolíme,...

Hlavní jídla:

Zelné závitky s mletým masem

Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou rýži pak smícháme s mletým masem, na jemno nakrájenou cibulí a vejcem. Dochutíme majoránkou, oreganem, solí a...

Saláty:

Zelný salát s mrkví

Nejprve si nakrouháme zelí. Nejsnazší je to v robotu, pokud ho ale nemáme, zelí nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky. Zelí v rukách promačkáme, aby pustilo šťávu. Mrkve nastrouháme na struhadle najemno a jablka...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte