Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový eintopf Hlavní jídla
01. 06. 2018 Přečteno: 7222x

Zeleninový eintopf

Ingredience
- +
  • zelí: 100 g
  • brambory: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks 
  • kedlubna: 1 ks
  • pórek: 50 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olej
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninový eintopf – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo kolečka a krátce orestujeme na cibulce. Zelí a pórek očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k ostatní zelenině. Vše osolíme, opepříme, přidáme koření a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, ale neplavala. Vše vaříme, dokud zelenina nezměkne, podle potřeby doléváme vodu. Krátce před koncem ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme. Úplně nakonec dochutíme tochou majoránky.

Zeleninový eintopf v této variantě je jednoduchý a lehký na trávení. Pro sytější a stále vegetariánskou variantu můžeme přidat k zelenině červenou čočku, nebo vynechat brambory a přidat jáhly – obojí, když je zelenina poloměkká (jiné luštěniny jako třeba červené fazole musíme nejprve uvařit podle návodu a přidat je k zelenině v závěru). Pro „masožravou“ variantu můžeme vybrat jakékoliv maso (hovězí, vepřové, krůtí, kuřecí atd.), které očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na cibulce než přidáme zeleninu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

eintopf.jpg Hlavní jídla

Eintopf

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách…

Tip na recept

Vepřové rizoto se zeleninou

Vepřové rizoto se zeleninou

Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…

Mrkvové karbanátky

Hlavní jídla: Mrkvové karbanátky

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme…

Fava

Předkrmy a chuťovky: Fava

K ruce si vezměte středně velký hrnec a do něj nasypte fazole Fava, přidejte vodu, loupaný česnek, bobkový list,…

Mušle svatého Jakuba

Hlavní jídla: Mušle svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle.…