spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1595 receptů

Dezerty

recept

Kefírová buchta

Ingredience

hladká mouka: {250} g

moučkový cukr: {120} g 

mleté ořechy: {150} g

kefír: {500} ml

olej: {100} ml

vejce: {1} ks

kakao: {3} PL

med: {4}PL

jedlá soda: {2} KL

Poleva:

čokoláda na vaření: {1} ks

zakysaná smetana: {150} ml

máslo: {50} g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Kefírová buchta – recept

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír, olej, vejce a med. Tekutou směs postupně přidáváme do té suché a průběžně šleháme tak, aby nám vzniklo hladké těsto bez hrudek. Podle chuti přidáme nasekané oříšky. Vhodné jsou například vlašské nebo lískové ořechy, přidat můžeme i hrst rozinek. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě na 160 °C asi 30 minut. V okamžiku, kdy se nám na špejli těsto nebude lepit je kefírová buchta hotová. Po upečení necháme buchtu vychladnout a připravíme si polevu. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a spolu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni. Když je směs hladká, vmícháme do ní zakysanou smetanu. Čokoládovou polevu můžeme nalít na buchtu samotnou. Kefírová buchta bude ale ještě lepší, pokud ji nejprve potřeme ovocnou marmeládou. Ideální jsou kyselejší příchutě, například višňová nebo rybízová. Na tenkou vrstvu marmelády pak rozetřeme čokoládovou polevu, posypeme zbytkem nasekaných ořechů, necháme ztuhnout a podáváme.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 8 lidí

Přečteno: 1442x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Plněná rajčata

Rajčatům seřízneme horní část a vydlabeme dužinu. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, nadrobno nakrájenou cibulku, papriku, oblíbené bylinky, trochu soli a pepře. Pomazánkou naplníme vydlabaná rajčata a necháme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Dezerty:

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít...

Dezerty:

Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně...

Dezerty:

Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a droždí necháme chvilku vzejít na teplém místě. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru,...

Dezerty:

Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne řídké hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte