spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1379 receptů

Ostatní

recept

Jáhlová kaše s jablky a skořicí

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

jáhly: {100} g

mléko: {200} ml

jablka: {2} ks

mletá skořice: {1} KL

med: {1} PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Jáhlová kaše - recept

Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka. Poté přidáme nastrouhané jablko, lžičku skořice, dosladíme, a vše společně zlehka povaříme.

Jáhlová kaše se dá doplnit čímkoliv, co máme rádi - čerstvým nebo sušeným ovocem, rozinkami, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, kakaem, perníkovým kořením, nebo třeba mákem či kokosem.

Jáhlová kaše může být i ve slané variantě - v tomto případě se vaří pouze ve vodě, případně s bujónem, a ochutit ji můžeme jakýmkoliv kořením a solí.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném...

Tip na recept

všechny recepty >

Malinová marmeláda

Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k malinám. Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty a odstavíme. Pokud při vaření vznikne...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném plamenu uvaříme do...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte