spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1473 receptů

Hlavní jídla

recept

Holubce

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

bílé zelí: {0.25}

mleté maso (hovězí a vepřové): {150} g

rýže: {100} g

cibule: {0.5} ks

mrkev: {1} ks

rajský protlak: {1} PL

rostlinný olej

sádlo

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Holubce - recept

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme polovinu nastrouhané mrkve, společně asi 2 minuty orestujeme a necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, sůl, pepř, rýži a mrkev s cibulí. Listy zelí spaříme vroucí vodou a zabalíme do nich připravenou náplň. Dno pekáče vymažeme sádlem, pokryjeme listy zelí, na které naskládáme závitky těsně k sobě, posypeme zbytkem nastrouhané mrkve a zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali rajský protlak. Vody dáme tolik, aby závitky byly asi z poloviny ponořené. Holubce vaříme v zakrytém hrnci při mírné teplotě asi 30 - 40 minut.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí rajčatový džus

Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka asi 10 minut. Rajčata rozmixujeme a pokud nechceme v džusu zrníčka, tak i...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Plněný lilek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme vychladnout. Lilek rozpůlíme podélně a vydlabeme tak, aby zbyla stěna asi 0,5 cm silná. Nasekaný vydlabaný lilek...

Předkrmy a chuťovky:

Jarní závitky

Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo ani řídké ani tuhé. Vše pořádně promícháme, zakapeme worchesterem a sójovou omáčkou. Necháme asi 10...

Polévky:

Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a opražíme. Zasypeme hladkou...

Hlavní jídla:

Zelné závitky s mletým masem

Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou rýži pak smícháme s mletým masem, na jemno nakrájenou cibulí a vejcem. Dochutíme majoránkou, oreganem, solí a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte