Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí mátová zmrzlina s čokoládovými vločkami bude výtečná! Dezerty
06. 07. 2021 Přečteno: 1605x

Domácí mátová zmrzlina

Ingredience
- +
  • plnotučné mléko : 300 ml
  • smetana ke šlehání : 300 ml
  • čerstvá a opraná máta : 1 hrst
  • krupicový cukr : 80 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí mátová zmrzlina – recept

Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte krupicový cukr, pečlivě promíchejte a nechte zahřívat na mírnějším plamenu (mléko by se nemělo vařit, ale cukr musí být rozpuštěný). Po pár minutách odstavte hrnec z plotny a nechte vše zcela zchladnout. Až bude mléko studené, vložte jej do lednice a mátu peprnou v něm nechte louhovat klidně i hodinu a více. Záleží na tom, jak intenzivní chuť domácí mátové zmrzliny požadujete. Nakonec mléko sceďte od bylinky a přimíchejte k němu smetanu ke šlehání. Tekutinu ovoněnou mátou pak přelijte do uzavíratelné misky a nechte mrazit i několik hodin (ideálně přes noc). Mátová zmrzlina bude výtečná třeba s čokoládovým topingem!

TIP: Do mátové zmrzliny můžete dle libosti zakomponovat i čokoládové vločky!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-jahodova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí jahodová zmrzlina

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení, dáme do mrazáku a po dobu 3 hodin každých 30 minut promícháme, aby se ve…

domaci-vanilkova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme…

matcha-zmrzlina.jpg Dezerty

Matcha zmrzlina

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme pozvolna k varu a ihned odstavíme. Necháme asi 15 minut chladnout a poté odstraníme lusk. Žloutky…

ice-cream-g04ea4bc30_1920.jpg Dezerty

Domácí zmrzlina z banánů a kakaa (bez cukru)

Nejprve si banány oloupejte, naplátkujte a vložte ovoce do uzavíratelné misky. Tu pak dejte do mrazáku ideálně přes noc. Další den vsypte mražené banány do mixéru a rozmělněte spolu s kakaovým práškem,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Smažený květák

Hlavní jídla: Smažený květák

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme,…

Pastinákové pyré

Přílohy: Pastinákové pyré

Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na…

Čočková polévka s párkem

Polévky: Čočková polévka s párkem

Čočku den předem namočíme do studené vody a vodu slijeme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, brambory a mrkev…

Ořechová bábovka

Dezerty: Ořechová bábovka

V míse vyšleháme cukr se žloutky. Šleháme alespoň 5 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Potom k ní…