spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1592 receptů

Hlavní jídla

recept

Čočkové karbanátky z červené čočky

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

červená čočka: {200} g

mrkev: {2} ks

petržel: {1} ks

cibule: {0.5} ks

vejce: {1} ks

celozrnná mouka: {2} PL

celozrnná strouhanka: {2} PL

majoránka: {1} KL

kari koření: {0.5} KL

sůl

pepř

olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Čočkové karbanátky z červené čočky - recept

Na olej dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Osolíme, opepříme a k zelenině přidáme kari koření. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut do změknutí. Do jiného hrnce dáme vařit červenou čočku. Vaříme asi 15 - 20 minut do změknutí. Ve velké míse nakonec zpracujeme těsto na čočkové karbanátky. Smícháme opečenou a změklou zeleninu, uvařenou čočku, vajíčko, strouhanku a mouku a vše důkladně promícháme. Pokud máme směs na čočkové karbanátky z červené čočky příliš řídké, přidáme ještě strouhanku nebo mouku. Pokud je naopak těsto příliš husté, přidáme ještě vajíčko nebo zředíme lžící mléka. Nakonec přidáme majoránku, dochutíme solí a pepřem. Karbanátky smažíme na pánvi z každé strany asi 5 minut do úplného zezlátnutí. Čočkové karbanátky z červené čočky je nejlepší podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo lehkým bramborovým salátem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Přečteno: 3454x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Mrkvové karbanátky

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a...

Tip na recept

všechny recepty >

Karamelizovaná cibulka

Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme. Podlejeme červeným vínem a vhodíme do hrnce tymián....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Keftedes

Rohlíky nakrájené nadrobno namočíme do vody na 10 minut a vodu pořádně vymačkáme. Smícháme mleté maso, vejce, rohlíky, rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, oregano, citronovou šťávu,...

Pomazánky:

Pomazánka z červené čočky

Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou...

Přílohy:

Červená čočka jako příloha

Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a zhruba pět minut restujeme. Potom přidáme červenou čočku, loupaná rajčata a přidáme zhruba stejné...

Hlavní jídla:

Kaše z červené čočky a dýně

Dýni vydlabeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme a pečeme na 190 °C asi 30 minut do úplného změknutí. Mezitím si...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte