Kuskus

kuskus podle počtu porcí
máslo
30 ml oleje
2 rajčata
1 salátová okurka
sterilovaná kukuřice
sojová omáčka
pepř
sůl
česnek
jemný kečup
jogurt
paprika

Kuskus – postup přípravy

Receptů na kuskus je mnoho, tento je však jednoduchý a velmi dobrý v kombinaci se studenou zeleninou. Jako první si tedy připravíme kuskus: přidáme do něho 30 ml oleje a pořádně promícháme, poté ho vložíme do 250 ml vroucí vody a vaříme tak dlouho, dokud se voda nevsákne. Odstavíme přibližně na dvě minuty, přidáme máslo a vaříme další 3 minuty. Po uvaření ho ještě teplý rozdáme do misek. Omáčku si připravíme z kečupu, jogurtu, sojové omáčky, prolisovaného česneku, pepře a soli. Jednoduchost tomuto receptu dává i to, že si můžeme zvolit poměr surovin podle své chuti. Omáčku nalijeme na kuskus. Na tuto vrstvu dáme kukuřici, rajčata nakrájená na měsíčky, nakrájenou okurku i papriku. A chutný kuskus je hotový.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1608x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.