PAVLOVÍN - od malého vinařství až na vrchol mezi moravskými víny

DSC07883_odbarveni_cbVlastníkem vinařství Pavlovín je společnost České vinařské závody, a. s. a v současné době obhospodařuje sto hektarů osázeného vinohradu.

Historie vinařství, které zraje jako dobré víno

Byla doba, kdy firmu tvořili jen tři moravští starousedlíci, rodáci z Velkých Pavlovic, kteří se rozhodli věnovat se výrobě vína. Na počátku devadesátých let nejprve zpracovávali hrozny od drobných vinařů, kteří nestačili přebytky sami spotřebovat. S časem rostlo množství hroznů, přibývaly modernější techniky na výrobu kvalitního vína, vybudovala se nová linka na lahvování a zvětšoval se celý závod. Nyní má vinařství špičkové zázemí pro zpracování a skladování vína.

Prodej vín široké nabídky

Jihomoravské vinařství Pavlovín přináší kvalitní bílá vína a červená vína, která obstojí před tuzemskou i zahraniční konkurencí. Nabízí všechny klasické typy vín – přívlastková, zemská, odrůdová i sudová vždy v širokém sortimentu.

Bílé víno je pro moravskou oblast typické. Stovky let si na Moravě vinaři předávají umění a cit pro skvělé vyvážení chuti Chardonay nebo Rulandského šedého. U červených vín je nutné vyzdvihnout unikátní postup výroby, při kterém víno dostává svou výraznou chuť díky zrání v dubových sudech. Tato bariková vína mají sytě rubínovou barvu a do chuti se promítají tóny vanilky nebo čokolády. Nelze nezmínit také vína růžová, která jsou ideálním společníkem pro horký letní večer. Všechna růžová vína se ve vinařství Velké Pavlovice vyrábějí pomocí tradiční metody, tedy lisováním červených hroznů bez kvašení.

Vinařství Velké Pavlovice: atmosféra Moravy i moderní prostory

Kolébkou vinařství jsou stále Velké Pavlovice. Před nedávnem byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce hlavního střediska. Zároveň zůstalo zachované klenbové sklepení, kde se skladují přívlastková vína. Teplota je pod zemí po celý rok stejná, což je pro víno nejlepší a milovníci vín si tak mohou vychutnat pravou vinařskou atmosféru.