Tofu naložené jako hermelín? Delikatesa vhodná i pro ty, kterým vadí mléko

img
06. 12. 2019

Nakládané tofu je velká lahůdka. A pokud vám z nějakého důvodu mléčné výrobky vadí, nabízíme téměř identickou náhradu za nakládaný hermelín.  Vyzkoušejte naše netradiční recepty s tofu a posuďte sami.

Tofu používají zejména vegani či vegetariáni jako náhražku masa. Tofu je však možné libovolně zaměňovat i za mléčné výrobky. Třeba od hermelínu je v naložené formě téměř k nerozeznání. Oblíbený sýr jednoduše zaměňte za tofu, přidejte bylinky, olej a dobrota je hotová. Tyto tofu recepty nám určitě zachutnají.

Čtěte také:

Tempeh je výborný zdroj bílkovin! Připravte si domácí tempeh - je levný, chutný a zdravý

Tofu recepty: Nakládané tofu s bylinkami

  • 1 kus tofu
  • 1 až 2 velké cibule
  • 1 bobkový list
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl
  • olej
  • grilovací koření
  • zavařovací sklenice
  1. Pokud máme rádi nakládaný hermelín, ale nemůžeme mléko, je pro nás tento recept ideální. Tofu nejprve jednou podélně a jednou napříč rozkrojíme. Vzniknou nám tak čtyři kusy. Dejme si pozor, aby se nám při rozkrajování nerozlomilo.
  2. Tofu pak okořeníme z obou stran, přidat můžeme i oblíbené bylinky.
  3. Cibuli nakrájíme na plátky.
  4. Vezmeme sklenici a na dno položíme dva plátky tofu. Poté přidáme vrstvu cibule. Do sklenice dáme zbylé tofu a nakonec zase vrstvu cibule.
  5. Vše zalijeme olejem, přidáme koření a bylinky. Dejme pozor, ať se nám při lití oleje nevytvoří vzduchové bubliny.
  6. Nakládané tofu necháme dva týdny odležet a můžeme se do něj pustit. Určitě se zařadí mezi naše nejoblíbenější tofu recepty.
  7. Než se dokonale proleží, ochutnejte i další dobroty z tofu.

Tofu recepty: Nakládané tofu s chilli

  • 1 kus tofu
  • 1 až 2 velké cibule
  • chilli papričky
  • chilli pasta
  • gyros koření
  • olej
  • zavařovací sklenice
  1. Nakládané tofu s chilli ocení hlavně milovníci pálivých jídel. Tofu rozkrojíme podélně a napříč, abychom měli čtyři kusy.
  2. Tofu okořeníme a potřeme chilli pastou. Můžeme přidat i oblíbené bylinky.
  3. Do sklenice dáme tofu a poté vrstvu cibule. Přidáme zbylé tofu a poslední vrstvu cibule.
  4. Vše pomalu zalijeme olejem, aby se nám nevytvořili vzduchové bubliny
  5. Pokud chceme tofu ještě pálivější, přidejme nasekané chilli papričky.

Chutná vám tenhle sójový výrobek. Pak si přečtěte další zajímavosti o využití tofu v kuchyni.

Napsat komentář: Tofu naložené jako hermelín? Delikatesa vhodná i pro ty, kterým vadí mléko

RE: Tofu naložené jako hermelín? Delikatesa vhodná i pro ty, kterým vadí mléko

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.