spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Přílohy

recept

Zapečená zelenina

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mrkev: {2} ks

mladá cuketa: {1} ks

mražený hrášek: {100} g

česnek - stroužky: {1} ks

cibule: {1} ks

máslo: {50} g

nastrouhaný sýr: {150} g

zeleninový bujón

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Zapečená zelenina – recept

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek, cuketu, osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 minut. Zeleninu vytáhneme a dáme do pečící formy. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 220 °C dozlatova.  

Zapečená zelenina se hodí jako lehká večeře, ale i jako příloha k masu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Přečteno: 1041x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Grilovaná zelenina

Lilky nakrájíme na koleka nebo na plátky, osolíme z obou stran a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Cuketu nakrájíme na plátky, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme...

Přílohy

Pečená zelenina jako příloha

Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno. Mrkev, petržel, brambory, cibuli, řepu a stroužky česneku smícháme s olivovým...

Hlavní jídla

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu,...

Tip na recept

všechny recepty >

Omáčka chimichurri

V míse smícháme vinný ocet, rozdrcený bobkový list, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli koření, rozmarýn, oregano, najemno nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a necháme v lednici 3 hodiny uležet. Výborná...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C...

Hlavní jídla:

Pražma na bylinkách

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu na...

Hlavní jídla:

Gratinovaný květák

V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme tukem a rozsekaný květák do něj vložíme společně s nakrájenými rajčaty,...

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte