spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1467 receptů

Hlavní jídla

recept

Vepřové rizoto s houbami

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

kulatozrnná rýže: {150} g

vepřová kýta nebo panenka: {250} g

čerstvé houby: {100} g

zeleninový vývar: {250} ml

suché bílé víno: {100} ml

červená paprika: {0.5} ks

jarní cibulka: {1} ks

červená cibule: {0.5} ks

stroužky česneku: {1} ks

strouhaný parmezán: {2} PL

petrželka: {1} PL

máslo: {1} PL

olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Vepřové rizoto s houbami - recept

Vepřové maso, očištěné houby a papriku nakrájíme na menší kousky, cibuli a jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli a bílou část jarní cibulky necháme zesklovatět na másle, které jsme nechali rozpustit v troše oleje. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Přidáme naběračku vývaru a necháme dusit, až se vývar vsákne. Přidáme další naběračku a tak postupujeme až do vypotřebování vývaru a až je rýže měkká

Na troše rozehřátého oleje zprudka orestujeme osolené a opepřené maso společně s houbami, paprikou a česnekem, zmírníme teplotu a dusíme doměkka. Rizoto, masovou směs a parmezán promícháme. 

Vepřové rizoto s houbami posypeme petrželkou a natí z jarní cibulky.  

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Rizoto z mletého masa

V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a hned poté...

Hlavní jídla

Houbové rizoto

Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě povaříme doměkka (asi 10 minut). V hrnci rozpustíme asi polovinu másla společně...

Tip na recept

všechny recepty >

Pesto z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Pilaf

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme,...

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Předkrmy a chuťovky:

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V...

Hlavní jídla:

Kuřecí stehna na houbách

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. Částí připraveného másla vymažeme pekáč, do kterého vyložíme houby a cibuli. Tuto směs zasypeme drceným kmínem, pak na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte