spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Vepřové ragú

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vepřová plec: {300} g

mrkev: {1} ks

petržel: {1} ks

celer: {0.25} ks

cibule: {0.5} ks

sladká paprika: {0.5} KL

čerstvý tymián: {1} KL

masový vývar: {250} ml

sušené chilli kroužky: {0.5} KL

čerstvé bylinky

olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Vepřové ragú - recept

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka orestujeme maso, které osolíme a opepříme. Přendáme ho do pekáčku a uložíme na teplé místo. Na stejné pánvi na dalším oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Zeleninu přidáme k masu společně s paprikou, tymiánem a chilli, důkladně promícháme a podlijeme vývarem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut doměkka. 

Vepřové ragú podle chuti dosolíme a dopepříme a ochutíme oblíbenými bylinkami (kopr, bazalka, rozmarýn, petrželka...) 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Pikantní vepřové nudličky

Maso, papriku, cuketu, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. Vepřové nudličky obalíme v bramborovém škrobu a na pánvi s rozehřátým olejem zprudka oresujeme ze všech stran. Do...

Hlavní jídla

Vepřové v mrkvi

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, papriku, trochu oleje a necháme v lednici asi 1 hodinu. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme baby...

Tip na recept

všechny recepty >

Indická pakora

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Polévky:

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Na oleji dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a minutu smažíme. Poté do hrnce přidáme mrkev a petržel nakrájené na menší kostičky a restujeme další 3 minuty. Přidáme na...

Ostatní:

Kořenová zelenina v soli

Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině přidat nadrobno nasekaný kopr nebo zelenou petrželku. Kořenovou zeleninu v soli plníme do čistých...

Hlavní jídla:

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte