spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Vepřové plátky na houbách se smetanou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vepřová kýta nebo plec: {300} g

čerstvé nebo mražené houby: {150} g

masový vývar: {200} ml

malá cibule: {1} ks

smetana ke šlehání: {50} ml

zakysaná smetana: {50} ml

sádlo: {2} PL

sůl

pepř

drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Vepřové plátky na houbách se smetanou - recept

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a na krajích na několika místech nařízneme, aby se na pánvi nekroutily. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, vývar ohřejeme a smetanu necháme zahřívat v pokojové teplotě. Na pánvi rozehřejeme polovinu sádla, zprudka na něm opečeme maso z obou stran, přidáme polovinu cibule, společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou 30 minut

Na jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme 5 minut. Houby přidáme k masu a necháme společně dusit ještě 20 minut. Přidáme obě smetany a už jen krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem. 

Vepřové plátky na houbách se smetanou se mohou podávat s rýží, knedlíkem nebo těstovinami. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Vepřové kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostičky nebo na plátky. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zprudka opečeme. Kotlety...

Tip na recept

všechny recepty >

Býčí žlázy

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.  Rozhřejeme si pánev, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, vložíme do pánve...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte