Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vegetariánská musaka z brambor Hlavní jídla
18. 05. 2018 Přečteno: 9565x

Vegetariánská musaka z brambor

Ingredience
- +
  • větší brambory typu B: {6}
  • lilek: 1 ks
  • rajčata: 4 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • Feta sýr: 200 g
  • bazalka: 1 PL
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hladkolistá petržel: 1 PL
  • vejce: 2 ks
  • řecký jogurt: 250 g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Vegetariánská musaka z brambor - recept

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem a z obou stran zlehka ogrilujeme. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr rozdrobíme a bylinky nasekáme nadrobno.

Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor, které zlehka osolíme a opepříme. Se solí spíše opatrně, neboť Feta sýr je většinou slaný dostatečně. Na brambory vyskládáme polovinu plátků lilku, rajčat, posypeme polovinou bylinek, česneku, sýru a opět přijde vrstva brambor. Celý postup zopakujeme, poslední vrstva budou brambory. Smícháme vejce s jogurtem a brambory rovnoměrně zalijeme.

Vegetariánská musaka z brambor se zapéká na 180 °C asi 30 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí pivní sýr

Pomazánky: Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr…

Plněné kuřecí závitky

Hlavní jídla: Plněné kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké pravidelné plátky. V případě potřeby jednotlivé porce…

Česnekovo-žampionová pomazánka

Pomazánky: Česnekovo-žampionová pomazánka

Cibuli a česnek i žampiony nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek,…

Jelení medailonky

Hlavní jídla: Jelení medailonky

Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme…