Pljeskavica
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran…
Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …
Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby…
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky…
Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku chilli. Ze vzniklé směsi vytvoříme placičky velikosti dlaně a necháme odležet v lednici. Rajčata nakrájíme na kolečka, housky překrojíme,…
Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme 2 centimetry od kraje lžíci šlehačky s křenem. Opatrně zavineme, aby se šunková…
Smícháme olej s kořením a necháme chvíli odležet, aby olej natáhl chuť. Sůl není na grilovaný hermelín třeba, protože sýr je dost slaný sám o sobě. Hermelín důkladně potřeme ochuceným olejem ze všech stran a zabalíme ho do alobalu. Necháme grilovat na rozpáleném grilu 7 minut z každé strany. …
Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do vody tak, aby špičky zůstaly nad hladinou a vařily se pouze v páře. Přišly bychom o jejich…
Lilky nakrájíme na asi centimetrové plátky, z obou stran osolíme a necháme 20 minut "vypotit". Omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a z obou stran ugrilujeme dozlatova. Necháme vychladnout. Smícháme Lučinu, nadrobno nakrájená rajčata, pažitku, trochu soli a pepře. Na kraj plátku dáme lžičku…
Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Možná jsem vídala auru i dříve, ale chvíle, kdy jsem si uvědomila, že to co vidím je aura, u mne nastala někdy...
chtělo by to nějakej plánek,nákres nebo něco,jinak je to k ničemu,prý krok za krokem
Člověk, který všechno dělá ve spěchu, si vlastně neumí vychutnat život. Je dobré se plně soustředit na to, co ...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Cibuli nakrájíme nadrobno a zakápneme citronovou šťávou. Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikou zbavenou…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou…
Do šejkru naplněného ledem nalijeme bílý rum, pomerančový likér, mandlový sirup a limetkovou šťávu. Krátce…
V nepřilnavém kastrolku přivedeme k varu vodu s olejem. Za stálého míchání přisypáváme prosátou mouku smíchanou s…